Kine groep zuid - Logo

Kine groep zuid

Van Putlei 53/12 - 2018 Antwerpen - 03/216.26.24

Praktijkinfo

'Kine Groep Zuid' is een groepspraktijk van kinesitherapeuten. Dit biedt de mogelijkheid om meerdere specialisaties onder één dak te vestigen.

Kevin Bal

Kevin Bal houdt zich vooral bezig met orthopedische geneeskunde en manuele therapie. Verder verdiepte hij zich in de behandeling van brandwonden en littekens. Ook manuele lymfedrainage, het medical taping concept en het Mulligan concept behoren tot zijn specialisaties.

Sven Meiresone

Sven Meiresone studeerde af aan de VUB als master in de manuele therapie. Hij is gediplomeerd personal trainer/sportbegeleider en heeft veel ervaring in de behandeling en begeleiding van (top)sporters. Hij beheerst hiernaast ook het medical taping concept en Mulligan-technieken. Hij is tevens de bezieler van Kine Groep Zuid loopt. Een persoonlijk begeleidingsprogramma voor recreatieve en intensieve lopers, van 0 tot 42km.

Beatrice Van Dingenen

Beatrice Van Dingenen heeft een enorme bagage aan kennis en ervaring, gaande van sport-kinesitherapie, Cyriax en Kaltenborn tot perinatale kinesitherapie.

Magalie De Strooper

Magalie De Strooper is onze meest recente gemotiveerde therapeut en studeerde in 2016 af als kinesitherapeut aan de UA en volgde nadien nog een postgraduaat Manuele Therapie te Gent. In haar reeds korte carrière heeft ze verscheidene ervaringen opgedaan die maken dat u op haar beroep kan doen voor orthopedische revalidatie, manuele therapie, neurologische revalidatie, perinatale kinesitherapie en temperomandibulaire disfuncties. Momenteel verdiept ze zich nog in de osteopathie.

Dankzij de verscheidenheid aan disciplines staat er een team klaar dat elkaar goed aanvult om een therapie 'op maat' te kunnen aanbieden.  

Er wordt enerzijds veel belang gehecht aan een individuele en manuele aanpak. Hierbij staat de samenwerking tussen patiënt en therapeut centraal. Anderzijds is de actieve revalidatie een belangrijke peiler voor ons. Door middel van oefentherapie kunnen we het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van structuren herstellen. Aan de hand van functionele training gaan we elk individu progressief en heel doelgericht optrainen.

Er wordt continuïteit gegarandeerd van 's morgens tot 's avonds, ook tijdens vakantieperioden. Alle behandelingen gebeuren dagelijks na afspraak. Van onze kant doen wij steeds ons uiterste best om voor iedereen de nodige tijd te voorzien. We vragen om bij belet 12u op voorhand te verwittigen om eventueel een andere patiënt te kunnen verzorgen.

Indien een patiënt zich niet naar onze praktijk kan verplaatsen maken wij graag ruimte voor een huisbezoek. Het spreekt voor zich dat dit enkel gebeurt als de pathologie dit vereist.