Kine groep zuid - Logo

Kine groep zuid

Van Putlei 53/12 - 2018 Antwerpen - 03/216.26.24

Specialisaties

Dankzij de verscheidenheid aan disciplines staat er een team voor u klaar dat elkaar goed aanvult om u een therapie 'op maat' te kunnen aanbieden. Klik op een specialisatie voor meer informatie omtrent het onderdeel.

Orthopedische revalidatie

Dit domein van de kinesitherapie richt zich tot twee van de grootste groepen van aandoeningen:

  • Pre- en postoperatieve kinesitherapie (heupprothese, knieprothese, voorste kruisbandreconstructies, athroscopieën ed.)
  • Kinesitherapie ter herstel na een trauma (fractuur, enkeldistorsie, wekedelenletsels zoals ontsteking of ruptuur van pezen, ligamenten en spieren)

Vroeger werden hiervoor andere toestellen (ultra korte golf, interferentie en dyadinamische stroomvormen) en technieken gebruikt. Vooral door gebrek aan wetenschappelijk bewijs zijn deze middelen de laatste jaren op de achtergrond geraakt en zijn de actieve oefentherapie, de manuele therapie (mobilisatie, weke delentechnieken) en kennis het belangrijkste deel van het kinesitherapeutisch handelen gebleken.

Binnen Kine Groep Zuid werken dan ook alleen maar kinesitherapeuten die deze visie delen. De praktijk beschikt over een zeer goed uitgeruste oefenruimte die zowel de minder getrainde personen als de echte sporters kan revalideren.

Het is immers belangrijk dat na de acute fase en/of immobilisatie de mobiliteit en de stabiliteit op een verantwoorde, individuele manier worden herwonnen ter preventie van recidieven.