Kine groep zuid - Logo

Kine groep zuid

Van Putlei 53/12 - 2018 Antwerpen - 03/216.26.24

Specialisaties

Dankzij de verscheidenheid aan disciplines staat er een team klaar dat elkaar goed aanvult om een therapie 'op maat' te kunnen aanbieden. Klik op een specialisatie voor meer informatie omtrent het onderdeel.

Perinatale kinesitherapie

Dit is de algemene term voor de kinesitherapeutische begeleiding voor, tijdens en na de bevalling. Voor de bevalling zijn vooral volgende aspecten belangrijk:

  • Conditie van de toekomstige moeder, haar lichaam ondergaat immers grote veranderingen.
  • Verhelpen van kleine ongemakken kan hier ook worden aangepakt.
  • Aanleren van relaxatie, belangrijk voor het comfort tijdens de zwangerschap maar ook rechtstreeks toepasbaar tijdens de bevalling.
  • Aanleren van technieken als hulp bij de bevalling. Bij dit deel van de begeleiding is de toekomstige vader nauw betrokken.

Tijdens de bevalling wordt de begeleiding meestal overgenomen door de vroedvrouw. Na de bevalling wordt het herwinnen van postuur en conditie het belangrijkste aandachtspunt.

Geen overbodige luxe, want problemen van rug en bekkenbodem, en verzwakking van de buikspieren worden best zo snel mogelijk aangepakt. Vandaar dat hier, indien mogelijk, al tijdens het ziekenhuisverblijf mee wordt begonnen, om onmiddellijk nadien nog intensiever te worden voortgezet.