Kine groep zuid - Logo

Kine groep zuid

Van Putlei 53/12 - 2018 Antwerpen - 03/216.26.24

Team

KINE GROEP ZUID  is een groepspraktijk van kinesitherapeuten. Dit biedt de mogelijkheid om meerdere specialisaties onder één dak te vestigen.

Kevin Bal

KEVIN BAL , geconventioneerde therapeut en mede-eigenaar van de praktijk, studeerde in 2004 af als licentiaat in de kinesitherapie. Van onze 3 collega's is hij reeds het langst aan het werk in onze reeds 26 jaren bestaande praktijk. Naast zijn activiteiten in de praktijk is hij ook werkzaam op de revalidatieafdeling APRA van het AZ Monica Antwerpen. Hij houdt zich op beide sites vooral bezig met orthopedische geneeskunde en manuele therapie. Verder specialiseerde hij zich in de behandeling van brandwonden en littekens bij de Scar Academy van het brandwondencentrum. In een verdere zoektocht naar een optimale behandeling verdiepte hij zich in het Medical Taping Concept, het Mulligan Concept en Dry Needling. De laatste jaren verdiepte hij zich verder in de myofasciale anatomie en de behandelmodaliteiten daarvan. Hiervoor volgde hij de Anatomy Trains opleiding en past hij de Ergon soft Tissue Technique toe.

Sven Meiresone

SVEN MEIRESONE, geconventioneerde therapeut en mede-eigenaar van de praktijk, studeerde in 2009 af aan de UA als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Na deze opleiding verdiepte hij zich nog in een Master na Master Manuele Therapie aan de VUB wat maakt dat u voor al uw musculoskeletale klachten bij hem terecht kan. Hij beheerst hiernaast ook het medical taping concept, Mulligan-technieken, Dry Needling en IASTM. Kortelings startte hij met het gebruik van de INDIBA Activ in het kader van actieve celtherapie. Naast zijn werk in de praktijk is hij ook actief op de dienst ambulante revalidatie van ZNA Middelheim. Buiten het werk houdt hij zich bezig met parapente, diepzeeduiken en lopen. De opgedane ervaringen tijdens de talloze marathons die hij liep, maken van hem uw ideale loopbegeleider.

Magalie De Strooper

MAGALIE DE STROOPER studeerde in 2016 met grote onderscheiding af als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UA. Om haar veerdigheden te verfijnen volgde ze nadien een postgraduaat Manuele Therapie aan de Universiteit Gent. Momenteel verdiept ze zich verder in de osteopathie aan de erkende academie FICO. Door deze opleidingen en stages in binnen- en buitenland kan u op haar beroep doen voor manuele therapie, perinatale kinesitherapie en temperomandibulaire dysfuncties. Tijdens de behandelingen verkiest Magalie een waardevolle balans tussen manuele technieken en actieve oefentherapie, afgestemd op zowel de pathologie als de patiënt. Ook hecht ze veel belang aan de interprofessionele samenwerking met artsen, diëtisten, psychologen e.d. Ze werkt als gedeconventioneerde therapeut. Naast haar beroep als kinesiste hanteert ze een actieve levensstijl door wekelijks te dansen, lopen, yoga te volgen en diepzeeduiken.

Aiko Deckers

AIKO DECKERS is onze kersverse geconventioneerde aanwinst. Hij studeerde in 2016 af aan de VUB als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen met specialisatie Manuele Therapie, dit na een Master in Bewegingswetenschappen en Lichamelijke Opvoeding. Nadien volgde hij nog een postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent aangevuld met specialisaties in Dry Needling. Hij bouwde daarnaast heel wat ervaring op binnen de sportrevalidatie en sportkinesitherapie bij verscheidene voetbal-, hockey-, basketbal-, volleybal-, handbal- en basebalteams wat van hem een geschikte begeleider en motivator maakt. Naast de tewerkstelling in onze praktijk werkt hij ook nog halftijds in WZC Huis Vandecruys. De weinige vrijetijd die Aiko overhoudt spendeert hij aan avontuurlijke reizen, padel, skiën, snowboarden en zijn in 2020 geboren tweeling.

Daphne Lai

Daphne Lai vult ons team aan als diëtiste en tabakoloog sinds april 2019. U kan bij haar terecht voor voedingsadvies op maat en rookstopbegeleiding. Voor meer info en het maken van een afspraak verwijzen we u graag door naar haar website www.daphnelai.be.